Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podczas gry wyłącza mi sie komputer

herosman123456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem a mianowicie chodzi o to że gdy zaloguje sie na postać , pogram max 5 min i komputer sie wyłącza ( nie restartuje tylko wyłącza ) Nie ma żadnego znaku jak i blue scren'a który by dawał jakąś wskazówkię podczas wyłączania sie samoczynnie pc. Dzieje sie to tylko podczas gry w Metin2 . Tak jak by sie coś przegrzewało chodz wątpie ponieważ temperatura podczas gry dochodzą do max 50 stopni cpu jak i systemu , a podczas normalnego użytkowania bez gier osiąga do 50 stopni.

Chciałbym wiedzieć o co w tym chodzi ?confused.png ?confused.png

Mój pc spełnia wymagania , ma zainstalowanego SP3 .

System : Windows XP

Procesor : AMD Athlon ™ 6 X2 Dual Core Processor 4800+ 2.51 GHz

Ram : 1 GB

Karta graficzna : GeForce 9800 GT

Płyta główna : podam potem ponieważ teraz musze leciec a bym musiał sprawdzić dokładnie

Tak jak mówiłem wcześniej temperatury dochodzą do max 70 stopni podczas grania .Dodam jeszcze że dzieje sie to tylko podczas gry w metin2 , gdy normalnie go użytkuje czyli chodzi tu o chodzenie po forach i stronach internetowych może grać nawet 10 h i się nie wyłaczy sam.

Wniosek z tego że podczas surfowania po internecie tak sie nie dzieje . Tylko i wyłącznie podczas gry . Loguje sie na serwer wybieram postać kilka minut pogram i wyłącza sie po kilku min .

Wykorzystanie procesora też nie jest duże ( do 10 % ) , taśma jak i pasta termoprzewodząca były wymieniane niedawno .

Proszę o pomoc cursing.png

Screen podczas kiedy przy włączonym Metin2 po około 10 minutach staje się taka temperatura

1351001750-U400623.jpg

A tu scren ze środka komputera ( zdjęcie robione podczas wyłączonego pc dlatego wiatraki się nie kręcą

1351001948-U400623.jpg

mada faka zielak umyj se

Opublikowano

Dokłądnie miałem podobny problem, ale wymiana pasty na nową rozwiązało problem. Po prostu przy włączaniu gry za bardzo się grzało.

Najlepsza oferta hostingu i domen w Polsce http://www.dih.pl Sprawdź i porównaj ceny, a sam się przekonasz.

Opublikowano

Dobra , jutro lub pojutrze kupię i spróbuje posmarować tak jak mówicie , oby zadziałało bo niedługo event xD

Narazie daje +

Jutro lub pojutrze odezwe sie z informacją czy zadziałało

@Edit

Dam jutro + bo dziś już limit przekroczyłem :huh:

mada faka zielak umyj se

Opublikowano

Paste wymieniałem około 3-4 tygodni temu , nie wiem co robić tak naprawde . Chyba czeka mnie wymiana procesora .... Jutro chyba dojdzie mi przesyłka z pastą więc zobaczymy co będzie

mada faka zielak umyj se

Opublikowano

Zmieniał mi kolega bo ja nie mogłem odkręcić radiatora i się bałem że zepsuje . Ale czy to takie ważne ? Ja szukam podpowiedzi i pomocy na ten temat dlaczego sie to dzieje i jak temu zapobiec

mada faka zielak umyj se

Opublikowano

Możesz mieć za grubo nałożoną pastę

najlepiej zmyj pastę z procesora zmywaczem do paznokci i z coolera potem nałóż pastę po skosie na procesor z 1 rogu do drugiego zrób

tak ką kreskę potem jakimś patyczkiem może będziesz miał taką szpachelkę dołączoną do pasty i nią rozsmaruj pastę równo po całym procesorze potem włóż procesor nałóż chłodzenie i gotowe powinno być lepiej

jak nałożyć pastę

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

I <3 Node.js

Opublikowano

Zdjąłem radiator i powiem że było troszkę za dużo , zdjąłem nadmiar i przejechałem kartą i zrobiłem cienką warstwę na procesorze i radiatorze . Temperatura spadła o 2-3 stopnie :(

mada faka zielak umyj se

Opublikowano

Nic to nie pomogło , nie wiem czy to nie wina przypadkiem temperatury powietrza bo gdy grzejniki są ciepłe wtedy właśnie się tak dzieje . Komputer mam gdzieś z 1.5 m od kaloryfera . Przykręciłem trochę zobaczymy jak będzie .

mada faka zielak umyj se

Opublikowano

format raczej się przyda :) no i intensywne przeczyszczenie komputera z tą pastą to nie wiem bo sensu raczej nie ma jej wymieniać 2 raz i przeskanuj jeszcze komputer bo może mieć jakieś wirusy jak ktoś pisał dużo jest przyczyn a z tego zdjęcia co dałeś widzę że dużą masz temperaturę to ochłodzenie procka się przyda :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...